Uitleg over zorgtoeslag

Je kunt in aanmerking komen voor zorgtoeslag als je aan de voorwaarden voldoet. Het is een bedrag dat je krijgt om je zorgverzekering te betalen. De hoogte van de toeslag hangt af van de inkomens van jou en je partner. Je gezamenlijk vermogen mag ook niet te hoog zijn. Je kunt zorgtoeslag krijgen als je een Nederlandse zorgverzekering hebt. Voor kinderen tot achttien jaar kun je geen toeslag krijgen want zij zijn gratis mee verzekerd. Vanaf achttien is het mogelijk om zelf zorgtoeslag aan te vragen. Het kan voor jou van belang zijn om deze toeslag aan te vragen omdat je anders niet rond kunt komen.

Als je het krap hebt moet je toch zorgen dat je een zorgverzekering hebt. Je kunt dan meteen de zorgtoeslag aanvragen en dan krijg je bericht of je wel of niet in aanmerking komt voor de toeslag. Als je het niet goed begrijpt waarom je het bijvoorbeeld niet krijgt, dan is het aan te raden dat je gaat kijken wat je mogelijkheden zijn. Je kunt altijd opvragen waarom je het niet krijgt en mocht dan blijken dat het verkeerd is bekeken, toon dan aan hoe je situatie nu is en zorg dat je waar je recht op hebt ook gaat krijgen. Zorgtoeslag kan er voor zorgen dat je het per maand allemaal wel net kunt betalen dus aanvragen wanneer je in aanmerking komt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>