Welke innovaties zijn er voor de zorg?

Innovaties in de zorg, je hoort er steeds meer mensen over praten. Sociale innovatie in de zorg is van groot belang, maar waar draait het dan om? De laatste jaren is het zo dat steeds meer zorginstellingen een visie hebben geformuleerd over de zorg. Vraag gestuurd werken is van groot belang, er is dan een gesprek tussen een zorgprofessional en de cliënt. Er wordt gekeken welke zorg er nodig is, welke zorgvraag de cliënt heeft en dan kan er gekeken worden wat de hulpverlener voor hem of haar kan betekenen.

Een ander kenmerken bij sociale innovatie is bewegingsvrijheid. Zelfstandig beslissingen nemen hoort hier bij ook. Een professional moet datgeen doen waar hij of zij voor heeft geleerd en daar ook trots op zijn. Efficiënter werken en klantgerichter werken is van groot belang voor veel organisaties. Zorgaanbod moet aansluiten bij de vraag van de cliënt. De werkprocessen moeten ook hier op zijn ingericht. Medewerkers moet niet zomaar overal worden ingezet, er moet gekeken worden waar zij kennis over hebben en hoe hun competenties het beste benut kunnen worden.

De zorg van vroeger en nu is heel anders. Maar er moet wel gekeken worden naar de cliënt dat is diegene die de zorg nodig heeft. Het gaat vaak teveel op de automatische piloot en dat moet vermeden worden. Daarom is het van belang dat er gekeken gaat worden naar een individu en dan kan er meer zorg op maat worden gegeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>